Saturday, January 05, 2008

YG KURIK ITU KENDI, YG MERAH ITU SAGA...

"yg baik itu kan budi, yg indah itulah bahasa..."



DAH SELAMAT BERPINDAH RANDAH. Walaupun macam2 rintangan terpaksa dilalui, akhirnya berjaya la jugak kitaorg berhijrah. Dah jadi org bandar la katanya.. harharharhar.
Sedih jugak rasa hati nak meninggalkan rumah yg kitaorg dah duduk selama 2 tahun. Disitu banyak tawa dan tangis nya. Tapi hijrah ini insyaAllah utk sesuatu yg lebih baik, doa saya begitu lah. And my prayers also go to those who'd helped us in so many ways during the process of moving in and out; asmala & family, tamreen, tariq, zubir, shah & family, sal & family, abg fuad, gie & family, zakaria & family, fathiah & family, the ever helpful 15 wilko guys yg sudi menerima kami disaat kami memerlukan and my special thanks to kina & family yg tolong masak kuew tiau utk hari kitaorg berpindah tu.



To kina: Its been a wonderful 2 years thats full of love and we cherished every moments being your neighbour. Though you're no longer living next to us, I can assure you that you'll always have that place of yours in our heart.




Jadinya, tahun baru, rumah baru serta keazaman yg baru. InsyaAllah tahun ini akan jadi lebih baik dari tahun2 sebelumnya utk semua. Sekarang kitaorg masih dalam proses menyesuaikan diri dgn rumah baru yg kecik seto'et tu... huhuhuhu. Bak kata suamiku, jalan sikit langgar pintu, terlajak sikit langgar almari.. haha. Tapi apapun rumah baru ni sangat comel dan sebab kecomelannya itu, maka senang sikit nak mengemas. Nanti bila dah settle down, kita postkan gambar kat sini. But for now, got to go. Ni pun menumpang komputer dak nuax nak update blog. So till then, happy new year utk semua. Jangan lupa, yg baik-baik saja.




nota: If you live your life just thinking of your ownself and let others slipped away, then what a shame.. what a shame.......

8 comments:

Sastri said...

have a happy and prosperous new year Nita... mula2 rasa kecik tapi dah lama2 pasti ok... teringat my mum masa mula2 mai my place kat KL... dia jadi serba tak kena and rasa sempit duduk kat my place sbb dah biasa duduk rumah yang luas banding dengan my condo tu... lama2 baru dia dapat adapt... kalau tak, mesti dia asyik ajak my dad keluar jenjalan... :p

mcta's zone said...

rumah kecik..tak pe ahh..ko pun bukan besau mana pun..cute jer.. :)
Moga selamat sumer nya..
and Happy new year !!!!

zahrah said...

selamat dok umah baru!selamat tahun baru masihi!selamat tahun baru hijrah!semoga dipermudahkan segala urusan oleh Allah dan dipermudahkan jalan2 menuju phD...insyaAllah

CresceNet said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

cikdinz said...

kemetoto gak umah tuh yeik. belum buh gambar dah tau kesempitan nya...hehehee...
yg penting ada tempat nak berteduh dr panas dan hujan...betul tak...

anita kema said...

sas,
rumah kecik tiang seribu, rumah besar tiang sebatang... rumah kecikla best sebab tak susah nak kemas :) wink

mcta,
dolu2 aku kecikla mcta.. sekarang mana ada kecik lagi, sudah la menjadi lebar. huhuhuhuhuhuhu....

zahrah,
insyaAllah. May it be a great year for everybody. God willing.

crescenet,
likeable? thats sound flattering enough. hehehehe

cikdinz,
biasala, manusia...hehehehe.. rumah kecik sket pun nak komplen kan. tapi rumah baru kita yg kecik tu sangat comel la cik dinz, nnt kita tepek gambar ek. tengah tunggu nak masukkan broadband. keskeskes...

Terengganu Bandaraya Idris Jusoh said...

Salamssss.....

Apamacam bibik ok ke? tak ok kita boleh tukar. Alhamdullillah dah hilang marah bukan tension yang melantun2 tu.Selamat tahun baru 2008. K. Trg pun dah selamat jadi bandaraya pesisir pantai cuma starbucks je lagi yang tak sampai.

x-neighbour said...

lama x jenguk... terharu pulak bila baca nama sendiri..