Saturday, April 04, 2009

IBU DAN ANAK



(got this from another blog, it was hilarious... kelakau sehhhh)



Now and again, my lil' boy keep on saying this... " can we have the baby now ibu? please.. I want the baby nowwwww.."

Aduhai, ibu nih loya pun lom habis lagik. "Its now time yet adik". Ibu cuba explain, tp ada adik kesah? hahaha...

Hampir tiap2 hari dia tanya. Kadang2 soalannyer tu dia piuh2 sikit. "Do you have a baby in your tummy ibu?", adik tanya. "yes, I do", jawab ibu. "I don't have a baby in my tummy", kata adik lagi. "no, you don't", balas ibu. "Can I have the baby in your tummy now?" lahhh.. ke situ pulak adik ni.


Budak berdua tu mmg excited betol nak dapat adik. Kakak is always sensible as usual. Ada satu malam tu ibu kena heartburn, ayah plak takde kat rumah sbb kerja. Masa ibu dah guling2 kesakitan, kakak was so calm, letak minyak kat belakang ibu pastu gosok2. Then she get the phone and call ayah with the calmness that definitely not from me. hehehe...
"I'll be the adult in the house when the baby is here" kata kakak. ecehhh, kemain lagi anak dara ibu nih. Tapi kakak mmg boleh diharap walaupun kekadang dia boleh jadi garang mcm singa....


owhh, spring is here. More sunshine, less cold and lots of colorful flowers. I likeeee!
Apalagi kengkawan semua.. marilah berbbq! Saya teringin nak mamam sate!


note: semalam teringin nak makan char kuey teow. Dah buat utk lunch merangkap dinner merangkap b/fast utk pagi nih. Sekarang teringin nak makan Nasik Berlauk pulak. Owhh.. indahnya kalau berada ni Tengganu.
(suka tau.. berangan nak makan itu ini sampai masuk dalam mimpi. Aisehhhh...)

3 comments:

Suzi said...

salam nita...lama tak ke sini. nak dpt baby ye...tahniah! bila due?
bila dah teringin tu cepat2 cari atau masak nanti meleh air liur baby tu hihihi...kata org tualah...

Min said...

woww...
mcm2 teringin nampak kak nita...
char kuey teow laa... sate laa... :D

nor an said...

salam kak nita dan ader new baby yer tahniah...miss u so much..lm x dgr berita