Wednesday, January 10, 2007

THE END OF YEAR 2006, WELCOME 2007

yg ni gambar yg last sekali ditepek kat sini..takde kena mengena ngan citer pun..tapi ianya diambil 2-3 hari lepas, maka ia gambar terbaru ditahun 2007, yg selebihnya semua gambar ketika masih lagi 2006. Yg comel lote pakai tudung hitam tu, anak bujang saya sebenarnya, yg menangis nak semayang jugak mcm kakak dia....

dibelakang adalah bangunan westminster..kalu tak silap la..kalu aku silap..nasib korang la.


London eye from the distance..nak naik tunggu lain kali la..ni kira sesi ambek gambor dari jauh je dulu.


big ben on the background..kot org tanya sok, buleh la ckp dah sampai london ye tak...?


big ben on the scene again..


tak dapat masuk, dpt amek gambor depan gate pun jadi laa....


ini la tempat bersemayamnya queen elizabeth yg sudah tua itu....


kat depan queen's gallery..tak masuk pun..takde masa.


one is a dear fried, another is a dear sis..whom both i love very, very much.


jalan2 disheffield ngan dorang...sebelum dorang balik tinggalkan kami sunyi lagi dinegeri sejuk ini.

kakak ngan areefa ngan afiq dibelakang sebagai background.


kakak tetap tak kalah gaya, ni kat designer outlet...aktiviti kitaorg banyak makan2 je sbb tak mampu shopping (york)


ini tempat org2 jewish menyorok masa perang dulu (york). cantik tempatnyer diatas bukit..tapi nak naik kena menapak punya tinggi..tak kuasa akak memecahkan lemak terkumpulku.


ni kat garden yg ada museum didalamnya..tp museum tak masuk sbb kena byr....percutian berbuget ini..........(york)


tugu ape ntah..kurang periksa pulak..asal boleh je amek gambor (york)


one of the building in york, the inside is breathtakingly beautiful, tapi sbb tu church, kitaorg takde la masuk..setakat menjenguk kat foyer jer.

dekat restoran kebabish pun boleh lagi posing..ni sebelum kejadian ngeri tu..jadi senyum ku lebih lebar sedikit rasanya.


daku dan hubby depan bangunan apa ntah..city hall kot? he.he..


bawak apin jalan tgk sheffield university..gambar kat depan mappin building
dimana ada dept mechanical , EEE and civil.

somehow, all the dark clouds seem to passed. Now, i have the courage and the mood to smile again........................... :)




ermm...for the past one month, the last month of 2006..we've been thorugh lots of things. dinderku apin had stayed during the school holiday, menjadi tempat adik melepaskan geram seperti aktiviti menggigit peha mak usu. To make it more merrier, mirul, rosnita and two of their kids stayed over for 10 days b4 the went back to malaysia.



makanya, christmas break kali ni mmg amat meriah, apart from that sad darn thing, its been wonderful...full of laughs and warm love. we do enjoy each other company and the 'kekecohan' of being a big family.


Disebabkan keta dah takde, maka satu hari bebudak undergard ada organise a trip to york, about an hour from here, so kitaorg berbondong2 ( ada dlm kamus ke perkataan ni?) naik bas sekali ngan bebudak tu pegi la jenjalan ke york. its a beautiful town, with lots of magnificent buildings and fabulous sceneries. sebelah petang pegi retail outlet, but we came out with the least of bags from shopping since the price is still above the par than we can afford at the time being...wink.



pastu ada la jugak bawak dak apin pegi retail outlet kat doncaster...kat situ kitaorg agak sakan jugak merambangkan bijik mata sendiri...angkut sampai takde hengat..sampai abih dah duit dlm poket, baru balik....hahahahahahaha......akak suka terapi begini. refreshing..... :)



hari2 yg lain dipenuhi dgn acara menambah lemak serta spare tyre, termasuk aksi berperang seorg mak sedara dgn anak2 menakannya.


on boxing day, kami beramai2 ikut berboxing sama di meadowhall, dan lagi sekali...refreshing therapy takes place..on my side of course, leaving my hubby moncong mulutnyer sebab kena tunggu anak sementara ibu keluar masuk kedai....


kamirul ngan areefa ngan afiq balik on the 29th..perghhh..buleh tahan kecohnya malam tu..tp alhamdulillah semuanya berjalan lancar..thanks to shah yg bagitau kes baggage yg tak boleh lebih dia punya allowance on each luggage..kot tak buleh panik jugak si mirul kat airport.



kesokannya, rosnita ngan apin plak balik. kitaorg hantar che ros gi rumah adik angkat dia mlm tu coz dia flight dari manchester, dan kitaorg pagi-pagi buta dah naik bas ke london nak hantar si apin...thanks to abe' shuk sebab sudi hantor ke stesen bas. sampai kat victoria coach station yg buruk dan tak lawa tu, baru kol 11 lebih..sempat la round2 london...he..he...ingat ziela jalil ngan azza elite je ke buleh sampai london?kuang..kuang...sempat la lagik.


dengan menapak, sampai la jugak kami ke buckingham palace, tp puteri diana dah takde, dia dah mati.....org punya la ramai..sumer pakat 'perak' mcm kami..queen victoria pun tak nampak, dia tgh letih, baru lepas layan anak cucu main. dari situ kitaorg pegi la pulak tgk big ben& parliament building, westminster building dan jugek london eye yg sekarang ni ada jugak sebijik kat KL tu..... tu je la pun yg sempat, pastu nak kena bergerak naik bas lagi utk ke heathrow.


sampai heathrow, akak terkujat lagi sekali............laaa.............apa punya cikai daaa airport. airport tengganu pun dah lagi cantek tau. kecik, buruk, tak convenient, orgnya tak ramah mesra dan jugak ada bapak polisi jalan2 bawak mesingun..ye...mesingun you all, suspen kan. mcm dalam citer perang la pulak. ermmm...akak tak dapat tahan, nak kata jugak...bangang punya omputeh, takut dgn bayang2 sendiri!



dah apin check in, kitaorg naik lagi bas balik ke VS, dari situ naik lagi bas ke sheffield...what a journey. sampai kat sheffield kol 12 mlm, diambik pulak oleh che det dan terus dibawak ke rumah depa dgn makanan dah siap terhidang. siap makan badan pun dah letih, maka terus je sleep over...he..he..tenkiu..tenkiu...
gitu la citernya...kisah penutup 2006.


sekarang dah 2007...tahun ni ingat nak diet la...spare tyre akak dah banyak.........tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkk!




p/s: setiap yg berlaku ada hikmahnyer............................

1. kitaorg dah ada keta baru, beli keta mirul....dapat diskaun setelah kedua2 pihak malu2 kucing semasa sesi berurus niaga berlaku.

2. hari ni mak ayah kita balik dari mekah..lom sampai tengganu lagi, kejap lagi sampai kot ni, tak sabar nak tepon.rindu mak ayah kite.................

3. kejap tadi, ye, baru je kejap tadi kita dapat call....aku ini telah berjaya diterima bekerja... bukan jadik lawyer..bukan doktor..bukan jugak lecturer... tp jadi pencacai di student union building. keja 3 jam sehari dari kol 3 sampai 6 ptg. he..he..kakak selonot, dia kata nanti ibu ada duit buleh pegi disneyland.....hahahahah

11 comments:

yus said...

seronoknya dia jalan2...

kak nita sorry yer tak pulang2 lagi bekas lauk hari tu...nanti yer..tunggu yus ada mood masak best sikit..hehe.

juwaidah said...

Assalamualaikum.. Ni saya lompat dr blog Izhal. Kelakar dengar pasal Heathrow tu. Masa saya kat situ dulu, ingatkan plane dah silap landing! Muka kaum2 yg sama jer drp jaga kaunter sampailah ke cleaner! Hehehe...

ninuk said...

la apin dah balik dah ?
cepatnya masa berlalu.
mata dia jadi biru ke ?

kingbinjai said...

fuhhh akhirnya update juga yeay!

Sastri said...

waaa.... byknya gambar... seronoknyaaaaaaa....

mariyam75 said...

Terjumpa ros mirul dkt warta, bangi. terus soru nasi mamak. Areefah @ penguin dah beso mcm anak dara. At the moment masih tak sempat2 lagi nak jenguk ros-mirul di rumah baru mereka. Really tied up with works. tengoklah weekend ni kut, boleh masak2 sekali kat rumah dia.
Selamat menjadi floor engineer- profession lamaku. Dulu pernah kena dekat Psychology dept. then dpt kerja under RGS. Anyway, all the best...

anita kema said...

yus,
ala...tak yah la susah2..ayam golek, nasik briyani, udang masak merah dgn kurma kambing dah ler... :)

juwaidah,
thanks kerana 'melompat' kesini..lain kali lompatlah lagi....

mbak nuk,
matanya tak sempat jadik biru..mungkin kerana dia terlebih tidur. mbak nuk sihat? kirim salam pada bude' ye.

king,
biasalah..cari mood, kena feel...feel...barulah menjadik.

sas,
ala..kan mcm buku citer kanak2, jadik menarik sebab byk gambar. cerita tu mungkin tak ada apa sgt, but most peoples sure can enjoy some pics. :)

yam,
huhuhuhuhu...org lain sumer dah buleh makan kat kedai mamak sambil baca sot kobar. aku masih disini..sibuk ye..ko mmg..gigih bebenor bekerja. aku ni biasa2 saje. lagipun aku ada cita2 nak pencen awal, bukak tadika...hahaha

Kaklong said...

salam,

lama tak masuk sini.

enjoy tgk gambar2 ni. mcm biasa, saya suka tgk gambar anita sekeluarga, esp. anita n asben, loving couple gitu, aura romantik masih kuat lagi nampaknya.

yg sya tegelak tu, boleh tertipu ngan anak teruna tu bergambar bertudung, ingatkan daughter jiran sebelah ke.

Kaklong said...

salam maal hijrah anita..

baca semula entri ni,

tahniah dah ada keta baru.moga takkan alami peristiwa pahit lalu

tahniah dah dpt kerja..

anita kema said...

kak long..
mula2 tgk komen ni, ckp kat hubby , apasal nama tak familiar tp gambar bunga tu mcm selalu tgk? rupanya pn. dah tukar nick ya..
tenkiu sbb masih sudi singgah ke sini..keja baru a.k.a mencacai dah ada..keta pun dah ada...hrp2 hubby leh dpt lesen UK tak lama lagi..takde la ketakutan je..
salam maal hijrah juga..semuga tahun ini yg baik2 saja.

cikdinz said...

seronok jenjalan......
nnt bolehlah bg info tempat-tempat best tuk dilawati.....