Monday, April 23, 2007

MUSIM BUNGA SUDAH TIBA...








yeah...musim bunga sudah datang...


tu dia....penuh satu grill! macam2 ada....


makanan penuh satu meja.....sila..sila..jangan malu2


kanak2 berlari2 manja


hehehe..mcm posing kat tepi tasek putra lak..


kakak n friends

kakak tetap la maintain pose kan...


baby besar mengerenyeh....


bebudak sumer berkumpul tgk org main jet ski...jadik penonton.
nanti la kita carik kot2 ada jual kat carboot..hahahahahaha!


swan dalam lake... ye...mintak maaf ye..itik serati takde.


oooooohhh..yummy ibu buat cocktail panggang


makan, makan lagi....


dipaksa bergambar..'senyum dik'..waa...ibu cubittttt (lorrr?)


ini dia rombongan cik kiah ke rother river......



yesss... musim bunga sudah tiba, dan bersamanya juga hari2 sudah makin cerah dan ceria.
Balik kerja sekitar pukul 6 lebih tak lagi rasa mcm keja sampai pukul 9 mlm. Bila hari sudah semakin panas... in contra with what is commonly practice in Malaysia, sumer orang sangat suka berada diluar rumah.

Aktiviti luaran sudah makin rancak sekarang, in fact sejak 2 minggu yg lepas kitaorg dah start berbbq. Last week anak2 angkat datang, dah bbq kat belakang rumah.. dorang kata letih buat assignment, jadik balik kampung bersukaria. huhuhuhuhuhuhu....dah rasa mcm nenek2 la pulak, anak cucu balik menziarah. Apapun, mmg selonot... bagus anak2 ibu, selalu datang menziarah kami.

Last saturday plak, geng2 mengaji pulak ajak berbbq, kali ni kat Rother River, lebih kurang 20 minit perjalanan dari darnall. Sakan nih masing2, ada yg bawak daging kambing, lembu ada, ayam ada, udang ada, sate ada..... hahahahaha..org malaysia pun buleh menangis tengok kitaorg punya menu yg beriya. Tempat tu cantik jugak, tepi tasik.. kat gigi air nya cetek saja, jadi budak2 mmg tak buleh nak larang macam mana laaa....asal lepa mak ayah je depa nak masuk dalam air. Tapi yg champion stuntman nyer adik la...sebab org lain tengok dari atas tebing je mula2 tu...hehehehehe....adik siap terjun!

Hari ahad pulak, mcm biasa..aktiviti wajib pagi hari minggu, carboot! balik carboot pegi pulak western park kat city centre sbb budak2 undergrad ada buat hari keluarga dan depa ajak sekali postgrad utk join. kat sana sempat la jugak join bebudak ni main games..seronok...seronok... rasa macam muda2 dulu pulak. *sigh*
Dah habih main games, acara makan .. nasik putih dengan coleslaw dan..... ayam bbq. hahahaha...tak pening ko makan ayam bbq tiap2 hari.

Dan...guess what? yess... minggu depan nak bbq lagi. Kali ni utk birthday shafiyyah pulak, share party ngan hadi, buat ala2 garden party gitu. Menunya pun meletop nih...tapi tak leh reveal dulu... nanti dah sudah partynya baru cerita. kalau tu tak cukup menyentuh kalbu, next 2 week insyaAllah nak berbbq kat nottingham pulak. Tu dia... tak pengsan lagi mendengornya tak tau la!

8 comments:

cikdinz said...

warrgghhh.. asyik bbq jer. ada yg tambah lagi 4-5 kilo nih..heheheeee...

seronok nye kat sana. mcm-mcm aktiviti lar. kalu kat m'sia, belum tentu leh buat camtuh...

yus said...

kak nita, dlm gambar yg beramai2 tu, cik abang awak muka dia bertambah bulat ekk berbanding masa baru2 sampai dulu..:D

Sastri said...

bestnyerrrrrr.... bbq sakan... seronok lak baca dan lihat gambar2 nih... :D

najihah said...

betul2, spring memang sangat best!! ber BBQ juga sangat best! dan balik kampung ziarah ibu ayah adik2 pun best!! hehe. kami balik berziarah lagi ye weekend ni ibu =D

p/s: di hujung2 semester ni memang banyak assignment & perekse pun dah dekat. mujur saje laa ade kampung nak balik berziarah =p

kira_yamato said...

isk isk isk... best betul berBBQ.. kita makan dulu

13may said...

best best!!

pB said...

wah sonoknyer ....

anita kema said...

cik dinz,
hehehehe...saya dah siap beli Dolla cantik sebagai persiapan membenteras lemakkkkkkkk.

yus,
aku dah ckp kat dia hari tu lagi, tp aku pun muka dah ala2 besar talam...

sas,
ala..kat sini setahun ada la 2 bulan agaknya yg meriah..selebihnya sumer gloomy.

najihah,
dtg awal sket ye anak2..nanti tolong ibu potong bawang.

kira_yamato,
yess..aktiviti makan ni mmg mengasyikkan...tau2 dah naik 3-4 kg.
p/s: kim salam ngan org rumah awak.

may13,
first time kesini ek? selamat datang. hehehe..seronok, mmg seronok. bila time kena buat kerja skolah baru monyok. :)

bp,
ala bp, best mana sangat la negara org. kalau ikutkan hati, lebih baik lagi berpanas terik di negara sendiri.