Friday, March 14, 2008

AND THE SPRING IS COMING...



ada lagi gambar2, nanti la pulak upload. dah tak larat. perut kenyang mata pun ngantuk....zzzzz


tak minat pun marilyn monroe ni. asal buleh je nak amik gambar


dalam madame tussauds. byk2 benda, shrek juga bebudak ni excited


giler ganazzzzz.... padan muka nuax kalu mak dia tgk abih la dia kena rotan.


comel tak? comey... comey lote....


posing lagi walaupun gigi dah berlaga sebab sejuk gilos


ibu ngan ayah posing berlatarbelakangkan big ben


rombongan cik kiah ke kota london, from left: nuax, min, adik, fa, kakak, sapiz and apin


apin ngan min muhaimin (bak kata apin)


kakak, with london eye as background


adik pose ngan ibu ala2 superman soulja boy


mak usu ngan kakak posing depan train station masa hari nak pegi manchester tapi tak jadi sbb sumer train ke manchester dibatalkan kerana ada org bunuh diri kat track.
main salji kat belakang rumah. rumah ni backyard dia best sbb besar dan privacy. ala2 backyard lagi besar dari rumah gitu. huhuhuhu...


ni la dia rupa rumah kitaorg. rumah semiD btk L. yg terkeluar ke depan ngan garage sebelah tu je pun. tapi nmpk cantik la time ada salji hari tu...

living room rumah baru (baru tak baru la sekarang kan) yg ngam2 bebudak ni melompat je


ni kat rumah lama, last night kat situ. semua org dah bosan so ada 2 org budak kecik berlakon jadi spongebob and patrick dlm flat screen tv. hehehehehe...


ni gambar masa hari raya haji. sehari dua lepas apin sampai UK

wuihhh.. lama betol tak update blog ni. rumah kitaorg baru je masuk internet isnin lepas, huhuhuhu... after several months without internet connection at home. The one that is most relieved is my dear hubby. Now he can do lots of things (read: main online games) apart from just hooking on grand theft auto.



Ada banyak jugak gambar nak upload. Kitaorg ada jalan2 bawak apin tgk2 UK yg serba sejuk nih. When we went to London last month, it was freezing cold and the temperature during the day was like -2C. Giler sejuk.. tapi amatlah tabah utk berjalan2 kan. The journey itself is nerve wrecking since it was a very last minute decision. We got a room to stay only when we reached London at 11pm with two small kids, lucky that we had ramai bodyguards. hehehehehehe.....
We spent 3D2N in London, going on the bus tour and things.. but nothing would compare to the 'ais kacang a.k.a ABC' that we had at Satay House. Serius... 2 tahun lebih tu tak jumpa ABC, therefore I finish the whole big glass on my own. call me kuat melantak or anything, I don't care. I would happily do it again if I had the chance. keskeskes.... ( tima kasih to Sapiz yg belanja malam tu, tatau la berapa ratus pound kena kan pasal sumer org order takde hengat!)



We also went to Alton Tower. Its a theme park with all those crazy rides on the roller coaster. Hubby and me tried one, dan sumpah takmo naik dah. Rasa mcm nak tercabut gua nyer usus. 5 saat pertama je bukak mata, pastu dah tutup mata sambil menjerit2 sekuat hati. sungguh, mmg sekuat hati sampai sakit anak tekak. Haruslah aku yg paling over skali menjerit masa tu, tp dah takut sangat punya pasal.. malu belakang kira, jerit dulu. hahahahahaha.... Lepas dari tu, rides yg lain kitaorg tgk je. Kasik org2 muda yg jantung masih gagah je naik walaupun ada gak sorang anak muda yg tak naik dgn alasan takut tangan dia dislocate. ye la tu...... cover line kan.
oh, our journey to Alton Tower drenched all of us to the max.. sesat barat sampai rasa nak panggil tow truck je tarik kitaorg balik. Tapi mcm biasa la kan, kuat semangat nih, gigih.. pusing punya pusing jumpa la jugak at last. Kalu study gitu punya gigih harusla 2 tahun dah abih phd. huhuhuhuhuhuhu............... tertekannnnnnnnnnnnn!



Masa tgh serabut2 pindah rumah last december sempat jugak mencelah pegi stoke on trent dgn sal + family & kina + family, tmpt org2 melayu borong pinggan mangkuk. yessss... dah nama org pompuan kan. hubby tanya kalu makan pinggan cantik dan mahal, makanan tu jadik lagi sedap ke? hehehehe, silap la nak sindir2 gitu kan, haruslah tak makan saman. Maka hasilnya kitaorg balik ngan keta yg penuh dgn kotak. Tak cukup bonet, sampai penuh tempat kaki. hehehehehe... puas hati makcik, at least for the time being. hahahahahahahaha.... Lepas tu hotel yg kitaorg duduk tu dah la dpt murah ( credit tu kina yg mmg cekap gile bab2 cenggini) siap ada sauna segala macam, freeeeeeeeeee. Kitaorg pun apa lagi, mlm tu lepas berehat jap terus turun mandi kolam ngan berjakuzi ngan bersauna sambil jamu mata. Mmg terbakar gak ler lemak2 yg ada.



Kakak and adik is doing very well at school. Kakak had received several awards, one of it for an excellent story writing. Adik is enjoying school too, playing with sand and water and marbles and playdough and all... recently he told me that hes been playing with spaghetti. Tu dia... abih sumer benda boleh buat main katanya.




Last two week me and my usrah team opened a stall during Sheffield Games. Gerai kitaorg jual macam2.. nasi dagang, nasi kerabu, pasembor, rojak buah, kuih muih and the list go on. untung pun alhamdullilah, and all the profit will be used for good cause insyaAllah. Letih mmg la letih, tapi dia punya syok meniaga tu cover it all. Apin pun takes part as a volunteer, so dia dapat baju free warna kuning menyelau satu.




Apin is supposed to go back to Msia on the 28th Feb but her stay was extended until 25th march. oh, congrats sis for your spm result. honestly, you are farrrrr better than i am when i was your age. Keep up the good work ek. For a certain reason theres been a huge urge for me to extend her stay one more time, but since shes applying for a university place, scholarship and all that might need her to attend interview/s, i'm letting her go this time. Hey, tak aci kan.. I've been babysitting her the whole six months after I finished my spm. Its payback time... hahahahahaha! ( no, its not the main reason though.... hehehehehe)




As for now, I need a slap so that I'll be more hardworking. My hubby promised me to give me a very 'manja' one. That should do it. Dan kepada ayahanda dan bonda ku, bila la mama ngan papa nak datang sini ni??????? lama tau tunggu. And takmo datang one by one okay. I want both of you at the same time. Tak aci la asyik kasik alasan nak tunggu apin. huhuhuhuhuhuhu....





Nota: its early spring, and theres more than just those daffodils that are blossoming. Something beautiful is working its way too. Love. I hope. We hope. *wink*

5 comments:

Min said...

mane tidaknya nak terkeluar anak tekak... saya rasa kak nita jerit sampai satu theme park dengar... punye la kuat...
seb baik ade abang raiedzall kat sebelah yang sentiasa memberi sokongan sepanjang ride... hihihi

Amy said...

apin tu adik akak ke?? muka dia ade iras2 anak akak yg pompuan tu :D ooh akak pindah rumah ke...patut la lame blog tak update

Sastri said...

wow... lotsa activities... dan ske nyer tengok gambar2 tu... wish i can visit london too...

bila sebut daffodils teringat lagu daffodils lament by the cranberries... :p

anita kema said...

min muhaimin,
hubby ku jerit sambil tutup mata la.. aku ok sket, bukak gak mata 5 saat pertama. hahaha...

amy,
aah. adik yg bongsu. dan ye, pindah rumah amy.. letih mcm nak patah pinggang! btw, how's life in msia?

sas,
serius nampak cantik dlm gambar je. hakikatnyer masa tu punya la sejuk. kalau dtg masa summer lagi enjoy la kot. kalau nak dtg, kasik tau la, lepak sheffield walaupun shef. ni bosan giler takde pe menarik. yg paling menarik pun kitaorg la.. hehehe...

my little family said...

lama tul kau x update blog..so brappa lama lagi kau dok kat sana? kau bt PHD kan?