Friday, March 28, 2008

SAYA RASA NAK JADI INVISIBLE JUGAKLAH :D






masa baru sampai alton tower. tengok la ada sorang budak kecik takmo jalan mintak dukung



dekat alton tower


lagi gambar kat alton tower


Hari ini hari sabtu.


Ada banyak benda nak cerita, banyak benda nak tulis tp at the same time takde idea. Agaknyer sbb dah lama sangat tak menulis, my writing skills deteriorates.

Buat masa ni I had a mixed feeling. So mixed up it confused me. Rasa2 mcm gembira pun ada, mcm sedih pun ada, mcm nak marah pun ada, rasa mcm sengal pun ada. huhuhuhu.... penat dowh hati aku ni.

Buat masa ni all I wished is to go home, yes, back in Tengganu where the wind blows hard but its not freezing cold.

Buat masa ni saya nak pegi tepi pantai Mengabang Telipot makan keropok lekor. I've tried to do it on my own once, but it turned up to be so keras and kenyal though we still finished it anyway. Don't make me start on the ikan goreng tepung, I'll be choked within my own words. fuhh!

Buat masa ni I wanted so much to be in a kenduri, surrounded by families. Tahun lps 2nd cousin yg rapat dgn kitaorg kawen. I missed all the excitement. Tahun ni insyaAllah, lagi sorang nak kawen and it looks like I'm going to miss it again. Harap2 adinder saya yg sorang tu tak buat pasal nak kawen ke apa before saya balik.

Buat masa ni saya teringat sangat kenangan masa zaman kecik2 dulu, masa kat sekolah. Being so naughty and well.. laid back almost all the time, I wonder how I survived schooldays. Tapi masa tu takde la cramped mcm zmn skrg kan.. masa tu mana ada budak skolah amek spm sampai 21 subjek. Yang dapat 9A1 in the whole mrsm pun tak ramai mana. Tgk la tahun depan sape plak yg nak masuk paper sbb dapat pecah rekod amek sampai 30 subjek plak ke (eh, berape ek max. subjek boleh ambik sebenarnya?).

Buat masa ni saya berdoa pada Allah supaya tahun ni summer menjadi. Tak tahan la sejuk cenggini. Tahun lepas the real summer that we had only last for 2 weeks and thats it. The rest adalah hujan yg mencurah2 sampai banjir UK ni. Tak sabar ni nak buat bbq, dan semalam tgh tgk2 catalogue tesco ternampak plak gambor khemah. Terus rasa mcm nak pegi camping pulak walaupun diriku ini tak suka aktiviti2 yg melibatkan ketiadaan toilet yg sempurna. Ermm.. tp dorang kata buleh pegi camping site yg ada sediakan semua kemudahan tu, so kita tgk camane.

Buat masa ni saya tgh tunggu bila la agaknya mak ayah saya nak datang sini. Saya dah dekat 2 thn setengah tak jumpa dorang. Nak balik mesia, nampaknyer semua org mcm tak menyokong je cita2 saya tu. Dorang sumer suruh saya cepat2 habiskan study then boleh balik for good. Tapi hati saya penat, jiwa saya lelah. Mama, papa, boleh tak datang sini tgk saya dan hiburkan hati saya yg lara ni? Walaupun saya sudah tua, tp saya masih manja dan homesick tau.

Buat masa ni kadang2 saya terpikir juga, patutnya saya bukak je tadika dulu. jadi cikgu besau. Maybe dah balik mesia nnt saya akan teruskan juga cita2 sebenar saya tu sbb saya dah kumpul byk jugak brg2 mainan dan buku2 yg saya beli di carboot sale. Tapi nnt cukup ke masa saya utk buat mcm2 kerja sekaligus? abis belajar nnt bonded je dah 7 tahun. Tunggulah dah abis belajar saya fikirkan semula. Buat masa ni saya teruskan je mengumpul brg2 dari carboot sbb tu dah jd satu hobby pulak sekrg.

Buat masa ni saya tak pikirkan sgt pasal saya sebenarnya. Asalkan mak ayah saya gembira, adik2 saya gembira, suami dan anak2 saya gembira, semua kaum keluarga saya gembira, saya rasa saya boleh gembira. At least, saya masih suka tersenyum dan ketawa. Supervisor saya kata senyuman saya manis. hahahahahaha...... (dia nak amek ati psl masa tu saya tgh down sgt)

Sekarang, saya rasa tak sabar pulak nak tunggu hari senin. Saya nak pegi sekolah dan belajar rajin2. ohh.. btw, selalunya saya monday blues. :D



nota: bila kita diberi pilihan, berhati2 memilih. banyak yg perlu ditimbangkan. dan perasaan kita semata2, tidak semestinya duduk di tangga pertama.

15 comments:

Pai GKD said...

uihh..ade lagu mandarin tu..faham ke tu ibu?hik3..

p/s: ibu,hepi2 sokmo..omputih kata 'chill out'... :D

ninuk said...

ehh apin dah spm eeeh ? aduh sudah tua aku ini. lupa pulak nak merisik. last time balik kt for the election, tapi balik hari je, kak nik & pok mang jadi driver-rent-by-day. tak sempat nok gi jengok oom & tante. tell apin, hadiah hanya boleh claim kalau datang sendiri ke shah alam. dengar gossipnya, adik teruna awak jadi cikgu ye ... eh cikgu ... lecturer ... betul ke ?

Anonymous said...

nita, org le ni melepak kat pantai epot tu.. dah cantik skang ni hehehe, byk gerai jual kepok lekor, seafood celup tpg ie: sotong, udang, ikan etc, best giller, dgn collek dia tu perghhhhh
horse ride pon ada, org jual wau etc.. aku kalu balik KT, tpt tu wajib gi utk dpt fresh air heheheh
bila nak balik for good ni?

nieza kenanga 9

Anonymous said...

Salam nita. aku suzi kwn lama kat kerteh & kt...ingat dok lagi? aku pun rindu nok makang kepok lekor...dah dkt 2 thn dok mkn. Aku lening kat Adelaide ikut hubby study.

najihah said...
This comment has been removed by the author.
najihah said...

ibuuuu..
apsal lar bonda saye berhati lara plak nih? huhuhu. sedih pulak anakanda di sini. haar~ ibu jgn laa sedih2..nnt hujung minggu sume anak2 ibu balik..nnt apin pulak datang, haa~ cukup korum balik boleh pegi jalan2..ibu nak gi camping kan? haa~ nnt kite pegi camping kat campsite yg ade kemudahan toilet n shower yg lengkap oke. hehe :)

ibu..
kalau ibu sedih2 lg..ibu balik je laa kt kejap..wpun diorg sume x sokong citer2 ibu...saye tetap sokong!! huhuhu..

yg penting, ibu jgn sedih2 tau!

p.s. kpd pak tok n mak tok, mari dtg laa uk ni haa.. apin dtg nnt, dtg laa skali jenguk anak cucu tercinta kat sini..sian kat kak nita niii..huhuhu..

Anonymous said...

nita....saya faham apa yg awak rasa....sebab saya yg dok jauh hanya ratus km sajer dr family pon jiwa kacau...inikan awak yg jauh beribu2 batu...saya tingat balik zaman blajar....may be sebab i'm alone here...dok kat hostel plak tu...tau tak, album zaman study saya tak penah bukak sejak kawen, tp balik kg time ngundi ari tu, saya cari balik album2 tu, saya belek lama2 n sedar2 air mata saya tumpah...how i miss all de sweet memories....and friends too!

yer supervisor was right...u have sweetie2 smile....tak caya? tanya mit...all de best dear.

anita kema said...

pai,
tu singer feveret tu... hehehehe. tak faham takpe, belasah jer. Ibu ok.. ibu ok.. uwaaaa!!!!!

mbak nuk,
yes, apin baru hbs spm and yes mbak nuk dah tua. hahahahaha... ampun. dan ye, adik teruna yg sorang tu skrg keja ngan UDM. sudah semakin bz katanya.. kim salam ngan budey. last time ckp ngan budey masa mama ngan papa gi rumah mbak ida last year.

nieza,
heyy, aku ingat mung. mung budok seberang takir dok? guane mung buleh jupe blog aku nih? beh aa dok ganu, buleh makang kepok lekor sokmo. aku dok rajing puah makang kepok. wojik pung. balik for good? insyaAllah tahun depan. amiin.

suzi,
mung teman hubby dok aussie ke le ning? molek aa tu. aussie dekak kek, buleh gok balik. dok aa tambang ye mahal ge bedil. hahahaha.. yg aku ni nebeng nok gi jauh ngak. padang muka aku aahhh. huhuhu....

anakanda ku dibah,
uwaaa... bila nak balik sini ni? ibu buhsan la anakanda tiada. tiada teman utk ibu bergossip. hehehe..
u know what? sometimes i feel weird that you guys manage to go back and meet my family while i'm stuck here and could only satisfy to here all about it on the phone. *sigh*

oh en./pn. yg tidak meninggalkan nama,
the good old days are sure getting sweeter as it gets older. kan..kan.. and you're lucky enpugh to be able to go back home to treasure it. I could just recall whatever is in my head and at the back of my mind. well, at least thats how it is for the time being.

oh,btw, aku dah tanya mit.. he couldn't agree more. keskeskes...

Anonymous said...

wahai anita ku heheheh

ekceli aku ni pembaca blog mu secara diam sejak lama dah.. aku pernah tulis komen ke mu masa mula2 aku tau blog mu ini, nampaknya tiada respond, ..

rasa dah dekat 1 thn kot aku tau blog mu ini...skang ni bebudak KT, espc. kenangarian dah ada sort of mailing list la, tapi tak ramai pon dlm tu, yg ada aku, intan, juye (azura robinson perghhh), Azrina (both kat UK now, mu tau okkk), Chal, Ryder, DD, Yam, Zaimanora, Dina Ahmad, mimi etc..

masa mula2 beremail2 dgn dorangla tak silap aku ada someone gave your blog, so aku keep on reading mu punye bebelan keh keh keh kadang2 ada yang mengarut, kadang ada yg mencarut ahakkk

oklah i'd better go now.. len kali aku komen lagi keh keh keh

kenanga 9

Anonymous said...

whatever u want to do, do it now because there are only so many tomorrow.

hey lpas ni tak dpt dh nk duk kat uk tuh. enjoy je aaaaa :P
ikan goreng tepung tu tak lari nye.

Anonymous said...

oh btw, cmnt di atas dari adinder mu yg comey lote ini :)

p/s: ganu syokk ooooo haha ;DD

Sastri said...

i was down in the dumps last week... hopefully tak berlanjutan ke this week... though the sadness, mixed feelings and all masih berbaki... dah almost 5 months i didn't get to go home... wanted so much so but can't... rindu wooo kat ayah, mak, adik2 and Adam (my nephew)... uwaaaa....

Anonymous said...

nita...itu pn yg tidak meninggalkan nama marlinda ler...baru perasan hehe...

anita kema said...

pn. kenanga9,
hey, i don't actually remember my room number. I think its somewhere bet. 14 to 20... my brain doesn't work that well anymore I guess. One of those bumps during this journey of life might had taken its toll. hahaha..

apapun, glad you're one of my fans. kuang3... since i never had the chance to be 'fofular' back then.

tp sungguh, kalu ko leh tinggalkan at least u r nick, takde la aku kena kerja keras nak recall back the line up sbb aku boleh ingat wing yg sebelah aku je, yg sebelah sana lagi dari lobby.. berterabur dah. dah tua maaa kita...

oh, btw.. mana ada aku mencarut kat blog weiii. maki hamun je sekali sekala. hahahahahahaha.....


adinder,
status pak usu sudah bertukar tangan.. keskeskes.. akak suke, akak suke. oh lagi satu, kecomelan mu tidak mungkin akan menandingi kecomelanku sewaktu remaja dolu2. :P

sas,
its never easy being away from family for a long period isn't it? hey, cheer up gurl, go for a shopping therapy, that might helps. hehehe... jgn sedih2 tau, nnt aku ikut nangis. uwaaaaaaa!!!!

Anonymous said...

nita.. kenanga 9 = nieza ler.. mu tau dok nii.. ihhhhh