Wednesday, May 14, 2008

HARI YG GUMBIRA....

ni gambar bunga yg dah diarrange atas meja. sayang jugak tak dapat letak dlm vase yg lagi cantek sbb sumer dah packing dlm kotak mase pindah hari tu. But anyway, those roses are still mencairkan hati on its own.




TERHARUNYA!!!!!!!!!!!!!

ANAK KASIK BUNGA.....



teima kasih ROY untuk bunga ros yg sampai dlm kotak pagi tadi. :D



That was beautifully unexpected.



akak suke.. akak suke...



nota: when somebody makes me feel at the lowest, there are dozen others open up their heart to offer me love, unconditionally. Allah's willing. Alhamdullilah.

17 comments:

Pai GKD said...

itu abg long sy yg cool...yesss...i like abg roy... :D

notakaki:abg roy,xkan utk bonda je kot?utk ayahanda ngan adinda2 sekalian takder ke?ngeh3..

kuna said...

buat teman baikku tersayang..
udah lama rasanya aku tak menatap muka awak tu betul2.ilang gak la rindu tu bila dapek tgk awak tersenyum dgn idung ala ala kembang bila dapat bunga.hehehehe...yg sebenar benarnya aku teramat rindu utk bergolek n bergeletek ngan awak cam dulu..

-kuna
kawan awak yg ternyata sweet..

mamahadi said...

salam nita..
waa dpt bunga happynyer..buat org gumbira, allah pun kasi awk gumbira jugak...cuma bila je yg kita x tau. p/s: balik kg singgah lah rumah!

najihah said...

wawawa tenkiuuu so so much abg long!! tht was so sweet.. :D

wpun adinda2 sekalian x dpt bunga mcm ibu (sob sob..), tp tgk ibu yg senyum lebar dr pagi td sungguh laa menggembirakan.

Raiedzall said...

Wah! kalau macam tu, hari bapak nnt aku nak kereta kebal sebagai hadiah... :)

Anonymous said...

Im sorry for the harsh words that I wrote b4, kak nita, abg raiedzall, pai, dibah, n all. May u all live happy life from now on free from erm, any of my eccentricity. I did what I did only..... huhu. But anyway, I hope u don't hate me for the rest of your life and you are able to accept my appologies. I'll make du'a that you guys will live happily and always under the protection of Him =)



To someone, I will be there in case I am needed, but I won't go crazy anymore, hopefully with His will. Strange indeed how this four letter word works on you. No wonder trojan war was started because of it, and I have foolishly kindled a mini version of my own.



Let's just hope for a happy life for everyone from now on. Mungkin setiap benda yang berlaku itu ada hikmahnya, tetapi manusia (seperti saya) yang gagal memahaminya.



Sincerely,

Arif.



p/s: saya tak speku apa2, just feel guilty things turned out so wrong from my part dan menambahkan masalah org lain yang mmg dah ada banyak masalah tak pepasal.

marlinda said...

nengok muka u now ni, ada iras-iras datin juma ler....

happy mom's day 2 all mommies...

roy said...

salam...

harap kak nita terus happy mcm selalu...=)

kpd adinda2, maaf la...xde hari adik2...yg ada cuma hari ibu ngan hari bapa je...jd korang x dpt ape2 la..hehe...=p

kpd abg raiedzall, jgn kata kereta kebal, kapal selam pun sy sanggup bg...huhu...

anita kema said...

pai anak ibu,
yessss.. abg long kamu mmg cool. skrg ibu sudah jadi mak kepada tuan presiden. I likeee....! tq jugak sbb sudi masak mee kari yg s edap banget tu utk ibu. somebody should be very grateful being love by you.

kuna pucuk kelompang sorang,
huhuhuhuhu.. baca komen awak ni buat aku rasa mcm nak nangis jer. aku pun rindu kat awak jugakkkkkkkk! you should have come to KLIA back then coz the only memory of your face that I have is whatever it is that is stored in my head, which is everything. sayang awak laaaaa cik kuna!!!!!

mamahadi,
kembang hidung dpt bunga. pish posh pish posh... I miss the summer that we've spent as neighbours. You and all those time spent definitely is one of the best thing that could happen to me here!

adibah anak ibu,
sorry ye. tunggu kamu jadi ibu, nnt kitaorg hntr selori bunga ok :D
anyway, thanks for the rendang he other day. Thats a gift in a class of its own.

abangnde,
amboi!!! tak agak2 request nih. mentang2 la anak kita tu tuan presiden.

arif,
apologies always accepted. same here too. I only have good prayers for you. after all that happened, I still wish we can get to know each other in a positive way :D. There's too much love in my heart, hatred would never make it way thru.


marlinda,
datin juma? hehehehehe... awak nak kate pipi saya dah besar talam ek skrg?:P

roy anak ibu,
tenkiuuuuuuuuuuu!!!!!!!
bunga ros itu sangat cantik, and so is your heart!
p/s- jgn layan sgt ayah kamu tu.

arif said...

Thx =) InsyaAllah, kalau ada peluang kak nita. Hatred yg timbul atas dasar sayang, tak perlu la dipanjangkan. Dan diharap juga mana teguran saya yang ada betulnya dapat diterima dengan hati yang terbuka =) Kalau dibuang hatred itu, separuh drpdnya tentu utk kebaikan kalian juga.

Anyway, let's be happy, life goes on.. Ttp akhirat ingat jugak. hehe..

anita kema said...

arif,
i thought i wouldn't have to shout and yell to the world 'bout this. But since you seems like sooo enthusiast for everybody that come to this blog to know that I MIGHT have done something wrong, so yesss en. arif, action taken. segala teguran yg baik sudah dipertimbangkan dimana perlu. It just that I don't feel like to clarify it to everybody sbb tak perlu. Now you make me sound sarcastic.. huhuhuhu. But if you insists, then I would mention it again. yess, action taken. let me know if I should list it here. thanks. :D

arif said...

lol. Jangan lah marah, saya tak berniat mcm tu (serious). Ok I get it. Sorry, saya ni eccentric dan kadang2 gagal memahami perasaan org lain siket =( Ttp internet mmg agak sux, selalu sangat salah faham sbb takde expression muke. Ok lah nanti saya add kak nita dkt ym ye, so that blog kak nita ni tak jadi medium communication kite. huhu..

Kak nita baik :D

p/s: Saye kate tlg ubah2 furniture je kan. tak payah list, tak payah list.. Dah, saya melawak je kali ni. huhu..

Anonymous said...

encik arif,
i think u should know that the actions u did, the words u said might
bruise some hearts.
when one keep quiet over something,
it never mean they didn't noticed.

kingbinjai said...

ooo ooo spongebob!!!

along said...

kak amar, tolong call umah pak tok. Kami dah penat try call kak amar tak dapat. maybe mak tok dah rindu sangat kat kak amar. pak tok pun rindu gila......

mc ta said...

waaaa...aku tak dapat bunga yg cun cam tuh pung..huhuhu

Kak Lady said...

Anita kema...lebar senyum tu bersama bunga dari anak tersayang...