Wednesday, May 21, 2008

ROMBONGAN CIK KIAH part I

disclaimer: gambar2 ni semua diupload sebab mak ayah saya nak tengok gambar anak cucu. since I didn't put any restriction on this blog, all my gentle readers are welcome to view and share the moments. But PLEASE, since all of these photos are personal, I didn't expect anybody to super analysed and scrutinized each and every moves that we captured in any of the photos. Any other than stalker type of comments, please feel free to enjoy it. tenkiu.


Percutian yg sangat best! We stayed at Berwick Holiday Park, approx. 1.5 hrs from Edinburgh.
Our first day was spent in Alnwick Garden, which was superb. Next to the Alnwick garden is Alnwick castle which is used in Harry Potter movie. But we're happy to view it from a distance since it cost more than 10 pound per person to get in. huhuhuhuhu... (coz we've spent more or less the same amount to get into alnwick garden).
Nevertheless, it didn't spoil anything.. we still had a brilliant day!




BERWICK HOLIDAY PARK, NORTHUMBERLAND. MAY 2008


asal nampak mcm ok je terus je meluru ambik gambar. tower apa tatau nih kat luar berwick holiday park tu...


aksi posinglah sesedap rasa....


adik nangis pasal baru tertido dah kena kejut nak bergambar pastu kena plak paksa panjat bukit sbb nak bergambar tu cam kat atas bukit sket.


yg nampak m cm rumah berderet2 kat belakang tu la caravan park tmpt kitaorg menginap. tempatnyer cantek banget kok!


aksi sapa terbang lagi tinggi; tuan ke selipar ke...


aksi kesengalan apakah ini?


ada yg makan2, ada yg tersandar kekenyangan...dan menunya adalah kari ikan salmon, ayam goreng berempah dan fruit cocktail (siap dengan ais ok...). manala tak menyandar kan.. kena plak mmg tgh lapar.


all 15 of us : capau, faty, minmin, apin, kai chiat, kakak, sab, ibu, dibah, adik, pai, abbad, sapes, nuar dan suami terchenta.



abang capau dan peminat2nya. hahahahahaha....
(capau, ni puji2 ada makna tau... nnt kalu kita bertarung di'tikar tari', sila buat2 kalah ok!)


gambar dekat atas tree house. the scenery was marvelous tp masa ni sumer dah penat agaknyer jd dah tak buat aksi2 stunt. kepenatan semua org telah dilakonkan dengan jayanya oleh adik alif ajmal kita.. ye, sila lihat aksi 'berjalan seharian sehingga tertido berdiri'.



hehehehehe... aksi menempek.


family photo ni bukan senang nak dapat ni pasal 2 org budak kecik itu selalu berlari2an sepanjang masa esp cik shafiyyah yg mcm tak reti penat. itu si kecik ajmal berlari jugak tp yg tak tahannyer bila dah penat mula la mintak dukung.



mula2 nak bergmbr romantik je ngan suamiku yg terchenta, tp biasa la ada je budak kecik interframe. huhuhuhu.


hari tu ada org kata aku ngan dibah kembar tu.. hehehe.. tak tercabar ke dibah. keskeskes. (kitaorg gap umur 11 thn ok). pai kata tatau la apa sebenarnya, aku ke yg nmpk muda, dibah ke yg nmpk TUE. larikkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!



ni aksi mari menerajang abbadun ke dalam semak. (sila teka yg mana satu abbad. hehehe..)



sorang anak kandung (yg tengah berlari2 manja tu), sorang anak angkat ( yg tengah buat aksi apa tatau tu), sorang lagi adik kandung (yg tgh posing jelita tu)... all of whom I love, very very much.



gals line up, well.. 4 dara pingitan dan sorang mak budak.


ajmal and shafiyyah; both buah hati ibu dan ayah.



depan fountain yg besar amat dalam alnwick garden, about 1.5 hr from berwick where we've stayed. 2 handsome looking guys is not in the picture sbb kena paksa jadi cameraman, the rest of the rombongan cik kiah was happily posing for the camera ; pai, adik, suamiku terchenta, dibah, diriku sendiri, apin, sab, kakak, kai chiat, sapes, abbad, nuax dan minmin.



adik dengan abg pai posing tepi pantai dekat caravan park yg kitaorg stay for 3 nights. Adik manja abang pai, bangun tido selalu tanya "where's abg pai?"


adik main jongkang jongkit. ada la bertahan dalam 2 minit, pastu dia dah berasak nak terjun.


kakak and mak usu . we conquered the playground and make it like our own until other kids start coming in.


one sunny day at the park dan adik... buat aksi sin chan!


one lucky bday gal with tones (well, almost..) of presents


ni posing beramai2; from left: ajmal, hadi, shafiyyah, maisarah, afif, lutfi dan fahmi


yess... aksi2 gaya bebas. Maisarah angkat tangan pasal dia tengok hadi angkat tangan. kakak macam biasa pose maintain, dan adik... well... dia kan selalu ada pose tersendiri. hehehe..


birthday gal yg pose habis dengan baju yg dibeli disponsor oleh kak dibah, siap dengan matching socks and necklace. tenkiu kak dibah! rambut pulak di'set'kan oleh mak usu... tenkiu mak usu!


cuaca baik masa bday shafiyyah hari tu, so we've been able to do it outdoor. Anak2 la gumbira after months of 'hibernation' during winter. :D


nota: mama, gambar2 dekat edinburgh nnt amar upload ek. oh, by the way.. the tide is quite low for the time being. There's been no hurricane, tornado or whatsoever.. only spring breeze, which is nice when the sun shines and a bit chilling sometimes during cloudy days. :D

4 comments:

Sastri said...

beautiful place, beautiful photos, beautiful people...

dear sis, thanks for ur support... appreciate it so much... *hugs* :D

anita kema said...

sas,
thanks. I'm happy for you that things getting better now.
"may the sun shines on your window, and hugs for me in the morning" :D

atalamat al wasim said...

ouh ouh.. bestnya jalan jalannn.. (sambil tutup mata dan peluk diri sendiri). oh ya. jangan lupa suruh apin bawak balik souvenir berupa baju bajan berjenama mahal yang sukar kedapatan di tanah air. secara specificnya marc jacobs ke.. paul smith ke.. bathing ape ke.. apa apa la.. asalkan mahal dan nampak mewah seperti anak datuk k. baru la umno.

mariyam said...

Nieta, I will be in Sheffield on the 28th till 30th June ni. Hope to see you there... I nak jenguk rumah lama kat Woodhouse.. missed jiran2 lama (Ms Peggy, Sue, Anne, Alan..). 28th mlm kami ke rumah Dr. Iqbal n Dr. Murni. Hang tak nak jemput ku dtg ke..heheh. cousin si Kinah pun mai gaks..!