Wednesday, June 11, 2008

MISS YOU ALREADY...



Sebelum ni kata nak update gmbr kat edinburgh, tp sampai skrg masih terbengkalai nampaknya.


hari jumaat baru ni adik masuk wad kat children hospital because of his eczema is getting worse. At first we were just having an appointment with our GP (general practice), but the Dr. seem content that adik needs immediate attention from a specialist. We were referred to the children hospital and off we go... tak tau plak nak kena admitted kan. And so it goes, we spent our weekend in the hospital while everyone else was enjoying summer, basking in the sun. huhuhuhu....
Adik was treated by a dermatologist Dr. and a skin specialist nurse on top of 2 paediatricians incharge.


Alhamdullilah, after 3 days he's getting much better. His skin is so supple now esp. on the face and I can't resist but keep admiring it while he's sleeping. ( ye, termasuk kena gomol jugak pipi tembam si kecik tu bila dia jaga..hehehe).
Pada semua yg datang melawat ajmal kat wad hari tu (sab, kai chiat, in, kawan in, sani, sapes, nuar, capau, far, abbad), tenkiu sangat2 sbb memeriahkan hari2nya kat hospital sementelah adik kena 'room resritriction'. Pada apin, dibah, pai dan min.. tima kasih sebab sudi bersusah payah membantu.
Ajmal is still under medication now, both oral and external to prevent it from flaring up and getting worse again. Apapun skrg, mandi time is something that he enjoys compared to last time when it was an ever challenging task. Lagipun, dia takut kalau dia scratching lagi nanti dia jadi tak hensem dah....


Semalam pulak pegi manchester, hantar adinderku apin balik msia. There's a sudden emptiness in my heart letting her go. InsyaAllah jika diizinkan olehNya, she has an interview to attend within this few days time to secure a place to pursue her degree.

We are so used having mak usu around us for almost 6 mnths now it feels incomplete without her. Apart from the cats and dogs , apart from our mere differences... you, my dear, will always be my lil' sis and I will always love you come what may.


So, mama and papa... boleh la get your passport ready ek. Apa kata raya kat sini je? ok jugak idea tu kan. boleh la.. boleh la.. boleh laaaaaaaaaaaa....................

apa? Atalamat? huhuhuu... dia kan dah tua bangka. suruh la dia masak rendang sendiri!!!!!!!



nota: kenapa tiba2 rasa mcm nak nangis jer... uwaaaaaaaaaaaaa.

5 comments:

raiedzall.net said...

oh kenapakah nama abg tiada dalam senarai penghargaan, tak patut... tak patut...

anita kema said...

aiyakk.. abg kan tuan rumah. ala.. jgn la merajuk pulak. utk abg nnt buat yg spesel punya, boleh? hehehe...

Anonymous said...

kenal ke tak ni...

http://risauiman.fotopages.com/

Sastri said...

tersengih bila baca ayat akhir tu, masak rendang sendiri... keskeskes...

Kak Lady said...

Anita ni tak baik tau...ade ke dia suruh masak rendang sendiri...abih sendiri masak...sendiri makan le...heheheh

Memang pun...bila berada jauh dari org2 tersayang...jiwa kadangkala rasa kosong...rindu...nak nangis pun ada...hiba...macam2 rasa...