Thursday, December 13, 2007

AKU, SAYA DAN KESAH.

I don't really understand why I'm superduper sensitive lately. I get irritated over smallest thing, I get annoyed over slightest flaw.. maybe I'm just tired, or maybe I'm actually exhausted.
Or, maybe I've opened my heart to too many things that I've made it vulnerable.



nota:
1.aku kadang2 ada juga rasa utk tidak 'cakna'. Tapi, kalau aku lakukan itu, maka aku bukan lagi aku. So, in order to be me, being hurt to some extend is the risk I would take.

2.eye bag saya sudah menjadi begitu obvious sekali, mungkin sebab keletihan sangat sejak kebelakangan ni. rindu sungguh nak buat treatment dekat salon mustika ratu syuhadah di bukit katil itu. Best tau.. mula2 masuk sauna, pastu urut satu badan, pastu lulur lah, mangir lah.. pastu berendam mandi rempah. Dekat sini sejuk beku, jangankan berendam mandi rempah, nak mandi pun pikir banyak kali. hahahahahaha....

3.biasanya saya akan sangat 'cengir' kalau tgh PMS, tp cengir dan supersentitive adalah 2 perkara yg tak sama jadi tentu penyebabnya pun tak serupa. Lagipun cengir saya tu datang secara berkitar sahaja dan biasanya sangat mudah dijangka.

4.sejak disini,memasak sudah jadi satu passion,something that I would be happy to do and something that I do when I'm happy. Cuma kebelakangan ni, saya sudah jarang memasak seperti dulu. Mungkin sebab saya sibuk dan terlalu penat, mungkin...Bukan saya dah jadi tak suka memasak, saya suka.. tinggal lagi....

5.makin lama, saya makin jelas yg 'engineering is just not me' tp sudah terlajak sampai ambik Phd. Tak agak2 nak terlajak kan... saya lebih sukakan sesuatu yg bersifat humanitarian secara langsung. Nnt saya cuba fikirkan equation yg boleh menghubungkannya. huuhuhuhuhuhuhuhu...
Btw, saya ada cita2 yg pada dasarnya tidak memerlukan saya terjebak dengan apa2 yg berkaitan dgn engineering ni, at least not this far. But again, its what I'm doing right now that might lead me to what I want. Allah knows best!


6.ooo... bibik saya baru sampai dari Malaysia petang tadi. ya, bibik yg kadang2 cengir lagi dari saya bila dia PMS. hahahahahahahaha... ampun... nama dia apin.

7 comments:

marlinda said...

Assalamualaikum nita....

something humanitarian? hehhh...ingat lagi dolu2 awak kata nak bukak tadika? tak per...tak dapek nak ngajar budok2 kecik, dapat ngajar budak2 besor ok gaks...

(this is my 2nd try to leave a comment on yer blog, 1st try dolu2 (masa baru diintroduce oleh cik kuna) tak berjaya....)

cikdinz said...

jauh no import baby sitter. dari m'sia tuh...heheheeee...

rilek lak. kan ada ubat yg boleh makan masa PMS. kontrol sket....

Encik Pai said...

PMS tuh ape bende ibu?PMPMS saya tau la.hehe..(betul ke PMPMS?mcm pelik je..haihh)

nota kaki:cakna tu apebende lak?adehh..byk sunggoh term pelik.hihi

Encik Pai said...
This comment has been removed by the author.
najihah said...

isk3 PMS pun xtau Pai nih. biar betul =p xpela ibu, nnt x lame lg oke la balik mood ibu tuh. kan dh ade bibik yg cute tuh. lgpun biaselaa, org kate makin berusia makin perasa~ ops!! hehehe mintak ampun ibu.. :D

anita kema said...

marlinda,
InsyaAllah impian tu sentiasa ada dan insyaAllah semuga menjadi kenyataan. :D
awak apa kabar? dah 2 org anak skrg kan? tgh smbg belajar jugak ke skrg?

cikdinz,
huhuhuhu.. abih tu nak ambik bibik dari indonesia susah sgt. lgpun bibik senang sket, kalau dia malas nnt saya sekeh kepala dia. heheheehehe...

anakanda bonda yg bongsu,
kalau nmpk ibu garang semacam tu.. tgh PMS la tu, tpsebulan sekali je la. lebih dari sekali tu dah bukan PMS dah.. tu namanya hangin.. hahaha...

nota kaki balas: cakna tu bahasa org tengganu. sila rujuk pada mereka2 dari belah2 situ :D

anakanda yg tgh,
sapa tua? sapa tua? ooo.. biasa nih. walaupun kekadang ibu moody, tp ibu cepat lembut hati,lgpun sekali sebulan je kan...

Anonymous said...

domziijqeisjcbsxuymn, http://yahooscanner.net Yahoo Scanner, qdTjOOj.