Saturday, August 09, 2008

S ATU MINGGU LAGI...

Lagi seminggu....

yess.. lagi seminggu till my parents are coming, inshaAllah. After just a few months short from 3 years of being thousand miles away, at last somehow I feel close to home again... Its totally indescribable to be honest. I'm anxious, happy, excited and butterflies all over. O' Lord.. its been almost 3 years, need I say more? All of a sudden I'm a small kid again, crawling to the safety of my parents arms. And, to put the icing on the cake.. they'll be here for Ramadhan and Eid. Gosh! my frens will be frenzy with jealousy.
Mama, Papa... its not just shafiyyah who's been counting days!


Last Tuesday....
It was our 8th anniversary. I gave the man I love a card and a treat at kedai kopi *bakbintang* and he gave me a nice gorgeous handbag and a sandal that I personally picked.
Adil kan.. hahaha.
But one thing for sure, we love each other to bits on that day 8 yrs ago, we still soooo much in love after 8 yrs with 2 beautiful kids and we'll stay even more in love with each other till the end of time. InshaAllah. God willing.


Tomorrow...
For tomorrow we already have so many things in store. Esok kakak ada kem ibadah solah organize by the malay community. She even bought a nice tudung this afternoon. Will post her pic here soon. Esok jugak ada sesi berbbq org2 city centre dan firth park. I'll be preparing cendol upon special request from ibu2 mengandung. Since all of these start early in the morning, we'll miss our weekly must go carbooting, wpun ada suara2 di belakang yg mcm insists jugak nak pegi. huhuhu.. tak boleh, tak boleh. Kalau org tak pegi, abg tak boleh pegi sensorang. hehehe...





pre-note: people always think that with power comes respect. No, they are wrong... they're **** wrong.



notes:
In casting, an intricate shape needs a complicated mold design. Well.. some people might like challenges, but I still believe a few simple ones is not that bad either. Sometimes the solution can be as simple as widen the riser or making your sprue tapered just a little bit more...

12 comments:

Suzi said...

Salam Nita...
bestnya parents nak dtg....jeleslah ni....uwaaa nak balik....
kirim salam kat diaorg nanti n happy belated aniversary...semoga kekal bahagia....

Abahnajwa said...

Wahh..dahlah dapat handbag "LV" dgn sandle "Burberry"..mak dia nak datang pulak...Perghh..Bestnyaa..

Jemputlah datang beraya kat Liverpool ni ya..

Happy Anniversary!! Moga kekal hingga ke akhir hayat..

anita kema said...

suzi,
tenkiu for the wish dan mmg best pun mak nak dtg....... yeayyyyyy!
ala suzi, ko kat aussie tak jauh sgt nak balik, balik la kalau ada kesempatan. kitaorg ni kalu nak balik tiket je dah beribu pound. huhuhu...


abahnajwa,
tak ada nyer LV ngan burberry segala.. hehehe... tp mmg la dah tak sabar nak tunggu parents datang nih... siap ada baju raya baru lagi mak bawak. best.. best..

insyaAllah, nak jugak bertandang ke liverpool sbb tak penah sampai sana pun. Apa kata abahnajwa sefamily pun dtg shef ni beraya?
n tenkiu for the wish :D

Anonymous said...

Kalau kita diberi pilihan utk jadi ketua..kita memanglah nak puas kan hati semua orang..tapi nak buat mcmana????Nak meeting pun leader tak ada???

Apa2 pun terima kasih di atas cendol yang sedap tu....popia pun buat jugak ke????

memang grantlah Nita masak...

Semoga semua urusan Nita dipermudahkan oleh Allah....

anita kema said...

Dear whoever u r that obviously know me,

I'm just annoyed the way things were handled yesterday and I'm sure I'm not the only one. Apapun glad if you guys were having fun and sorry for not being able to join in hazel park disebabkan masa yg tidak mengizinkan. Tenkiu jugak utk kiriman sate ke rumah yg dihantar azizi.
Mintak maaf kalau ada yg tersinggung atau terasa hati.

p/s: it would be nice if you leave a comment with a name. I would appreciate it. thanks.

Anonymous said...

hai kak amar..

nanti uncle citok ngan auntie as datang sini, jemputlah datang newcastle.. nak datang tido kat rumah pon buleh... bestnye diorg semua raya kat sini.. jeles jeles.. hehehe.. jangan harap la mak ayah saya nak datang beraya kat sini.. nak ajak teman berpantang lama2 siket pon susah.. huhuhu.. ramai sangat adik beradik lain berebut.. hehehehe.. ;)

-dilla-

shasabriza said...

wahhh,8years?congratz!!!
mmg lovey dovey la u both... :)

Sastri said...

happy belated 8th anniversary... semoga berkekalan dirahmati dan diberkati Allah... you two are such a beautiful couple... :D

best kan parents nak datang... and to spend the Ramadhan and Eid too... it is so wonderful to have our family around... kirim salam kat dorang sis...

"people always think that with power comes respect. No, they are wrong... they're **** wrong."

so very true... it depends on the person himself/herself though... if he/she uses it wisely, then respect will come by itself cos he/she earns it... but if misuse and abuse, then the respect comes out of fear and usually with some hatred too... and when the person is no longer in power/powerful, the respect will be gone...

Elf said...

Happy belated anniversary!!!!

Semoga cinta bertambah tambah tambah lagi.....

cikdinz said...

apa yg dikirim dari m'sia...

Kak Lady said...

Anita...bestnya mak abah nak datang...

Memang pun orang kata bila mak dan ayah ada dgn kita...kita akan terasa macam anak kecil semula...dimanja...ditegur kalau ada yang tak betul...dan dimasakkan masakan kegemaran kita...

Happy Belated anniversary buat anita...semoga cinta yang berputih dahulu terus berkembang mekar...

apin said...

suke sgt papa mama dtg
tah pape ;P