Wednesday, October 08, 2008

KESAH MACAM -MACAM SYAWAL

HARI AHAD LEPAS...

Buat open house. Selepas proses menyedia dan memasak selama lebih 12 jam dengan kerahan tenaga 2 warga emas (hehehe.. ampun bonda, ampun ayahanda) 2 dewasa dan 2, ermmm... separa dewasa (ada ker gitu?) maka lengkaplah menu kami. macam-macam ada....

Tinggal lagi aku pulak yg sakit senggugut hari tu, ditambah dgn penat dan x cukup tido... makanya belum pukul 6 petang aku sudah surrender. Mmg dah tak boleh bangun, habis sejuk satu badan. Abangnde kata tetamu sampai kol 11 lebih, tak putus2. MERIAH!
Cuma aku nak mintak maap pada semua yg datang masa aku dah 'pengsan' tu sbb tak dpt layan kome semua. Terima kasih kerana sudi dtg ke rumah terbuka kami seadanya. Yang mana kurang, haraplah dimaafi yaa... Mujurlah ada ayahanda bonda serta anak2 angkatku itu... Kalau tak haruslah abangnde pun boleh pengsan juga. hehehehe.... TERIMA KASIH SEMUA!!!

p/s: kalut sangat punya psl, langsung x sempat nak snap gmbr..huhu..


SEMALAM..

Pegi pulak ikut adik punya lawatan sekolah ke Whirlow Hall Farm. Cuaca pulak x begiu mengujakan, hujan jer sepanjang hari. Dkt situ dapatlah tgk mcm2 binatang... termasuk la baalifbaya. Loya tekak den... yg si adik excited je tgk piglets byk2, ada hati nak pegang lagi.
Yg aku mmg perasan sgt, kandang binatang itu jer yg busuk yang amat, binatang lain ok2 je pun, tu pun deme org putih ni pulun makan dagingnye. Apa punya taste daaaaa... out sangat!

Out of all, the trip was amazing and pretty tiring. ngeh3. Omak nyer pun balik boleh tertido jap. Adik lagilah... balik terus mandi, pastu dia tido dari kol 6 ptg sampai pagi. hihihi... penat bebenor!

p/s: dah bawak kamera, bateri lak habis lupa charge. Haishhh!



PAGI TADI..

Selepas 2 hari menanti penur debar (ecehhh..aku pulak berdebar), maka pukul 4.19 pg waktu tempatan td, cik maisarah dah selamat dapat adik baby boy. Muhammad Salehuddin namanya. Yeayyy... kak shasha (nama glamer cik mai :D) dapat adik!
Best jugak tgk org dapat baby nih... hehehe. Ajmal kata nak pegi beli baby satu kat kedai... ngeh3. *wink*

p/s: sementelah tgh ingat ni, baik aku pegi charge bateri kamera dulu.. hehehe

2 comments:

dibah said...

cerita ahad lepas:
separa dewasa? bolehlaa. tp next time cakap je remaja, bleh? =P

cerita semalam:
wuu awal adik tido, keajaiban nih. eh amacam boot baru, bertahan sampai petang x? hehe.

cerita pagi tadi:
wahhh..tahniah kpd kak sal, abg mahathir n cik shaha comey!! tak lupe juge tahniah kpd aunty nita~~~ ;D

ana muslim said...

kagum ah ngan kak nita bersungguh2 buat open house...tabik spring :)

teringat cendol yg sedap itu..hehehe