Saturday, November 11, 2006

MARI BERAYA...(part 2)

Gambar sekeluarga; dari sheffield dengan cinta (from sheffield with love?)

para bapak2 bergambar selepas kekenyangan

eng. materials gals line up: pn.ros, pn. kina and pn.nita.
sorang dah nak balik bulan depan, sorang lagi dah tgh writing dan akan balik tahun depan, sorang lagi baru je submit report first year..uwaaaaaaaaaa! lambat lagi nak buleh balik nih.

bukan selalu dapat bergambar berdua......

shafiyyah and the gang....yg lebih banyak berlari dari makan.

para ibu di rumah terbuka firth park (semua tu bukan la pinggan yg pertama...)


couple mat saleh yg tambah rendang berkali-kali....(rumah terbuka firth park)

antara tetamu di subud...(ada plak mat saleh sorang pakai baju melayu, rasanya wife dia org melayu)

ibu posing ngan jubah yg dibeli dikedai arab yg di introducekan oleh kina yg kemudian diintroducekan kepada ros dan kemudian diintroducekan kepada sal.....semua pakai jubah made in kedai sama.

aksi rock kapak depan subud di hari raya..

baby besar posing lentok

ajmal posing lagi...kali ni ala2 model pulak.

ini masa kat subud..sesi bergambar hanya berjalan selepas perut dah kenyang, baru buleh senyum lebar..

Antara tetamu yg datang rumah terbuka kitaorg

bergambor ngan anak2 angkat...kali ni lengkap semua ada, termasuk la sikecik maisarah..kira angkat sekali.

kat subud, kakak makan mee sup yummy, yummy

kakak siap2 nak pegi beraya, posing dulu seround..

lagi citer raya..... masa hari sabtu minggu kedua raya, org2 di 'kampung' firth park pulak buat dewan terbuka.. kali ni lebih meriah dari masa kat subud sebab lebih ramai yg kongsi, maka juadah nya lebih beraneka macam, rambang mata....Ada nasik kerabu, rendang ayam, nasi impit, masak lodeh, curry kambing, mee rebus, pasembor, dan macam2 jenis kuih dan yg bestnya, semuanya saya berjaya try....kuang..kuang...ini pegi beraya ke, pegi mengetatkan perut??? Ramai betul org yg datang, ada se'couple' mat saleh tu makan kat sebelah saya, punya la beriya2 depa makan...siap bertambah. Baru dia tau, asyik makan roti ngan burger ajos diaorg ni...sekali kena rendang tak cukup sepinggan!. Time2 raya ni, bebudak undergrad pun dapat la menumpang kasih...ni la timenya depa nak makan mcm tanpa perlu memasak. Ada sorang mamat tu, punya la berselera saya tengok dia makan..agaknya cover dah lama tak merasa makanan melayu, ye la, bebudak lelaki ni takde la rajin masak sangat rasanya...kot ada pun sekadar yg simple2 je, jadi bila ada peluang, apa lagi...layannnnn. Agak lama jugak kitaorg kat sana, apa tak nya...sesi makan berkali-kali..bila perut pun dah ala2 kenyang sampai tak hengat, maka kitaorg pun bergerak pulak ke meadowhall sebab dah dekat ngan situ dan jugak sebab nak kasik makanan turun ke perut....he...he...kerana selepas tu ada lagi beberapa undangan yg akan dipenuhi.... Bila perut dah kurang tegang, bertolak pulak ke city centre utk ke rumah azam/dr.zura. Disebabkan masa yg suntuk ada satu rumah terpaksa diskipkan, samapi kat rumah zura org punya ramai....mmg dah cukup tmpat nak duduk...tapi kebetulan depa semua dah nak keluar beramai2 menyerbu ke rumah rosnita/mirul disebelah...ha..ha...berasak la ros ngan mirul pasal dorang pun lepak meadowhall gak tadi sebelum balik.....mrasa la gelabah kena serbu beramai2. kat rumah zura buat mee kari tomyam....first time tu makan mee kayam... bila keadaan dah tenang, baru la kitaorg beralih kerumah sebelah..kritikal hour dah lepas, maka kitaorg pun lepak2 la dulu situ sampai ngantuk..gile dasat beraya....! tapi macamana pun, tetap la tak sama beraya dikampung halaman sendiri...masa kitaorg meriah2 beraya kat subud tu, org2 pakistan disekeliling kawasan tu pun mcm pelik..ini beraya apa sampai berminggu2 ni...(kata mereka didalam hati..) kat sini, ada jugak yg buat lemang, tapi main gulung dlm aluminium foil aje la...takde la dlm buluh, mana nak carik buluh kat sini..tapi rebung dlm tin ada la jual kat kedai siam..(apa pulak kena mengenanya)
kepada mereka yg beraya di malaysia dan dikampung halaman masing2, syok la korang...doa2kan la saya ini tamat belajar tepat masanya...nak balik!!!!! sekarang musim sejuk dah tiba, makin terseksa jiwa dan raga. saya rindukan panas di malaysia...isk...isk...masa kat msia dulu selalu melawak ngan hubby cakap 'its so hot here in malaysia' sambil lidah ala2 tergeliat. Sekarang ni ha, ambik kau....SEJUK SAMPAI KE TULANG SUM-SUM...! cuba la cakap mcm tu lagi kalau berani.....he..he.......


this week feature: MARI BERAYA DI RUMAH CHE DET.... gambar2 dan ulasan akan dikeluarkan sebaik saja ada masa..katanya menu nasik briyani dgn bihun tomyam.....tunggu.....!

11 comments:

kingbinjai said...

ooo ooo sakannya

mariyam75 said...

I noticed your h/bag n kina's sebijon. Ada sale ke? heheh..Rocker pengejar twister (wak Emran) bila nak balik.. habaq kat dia, kami kat sini tak sabar tunggu depa semua balik Msia. Hang tak jemput Mark beraya ke..? Ksian dia. Tp kalau dia turn up pun, ambik bau jelah mamat tu- a veggie lah katakan. Bet yr daughter dah berabuk yorkshire-accent!

anita kema said...

king binjai,
sakan...jgn tak sakan...dah nak abih syawal pun kami masih mood raya.....

yam,
aiyoo...observant nyer..itu h/bag aaa, kite beli dekat belgium oooo!
mark veggie ker? aa, takpe, lain kali aku buat salad aje utk dia..si emran tatau la bila nak balik but ros akan balik insyaAllah tgh bulan depan. Anak aku..ermmm, mmg dah tak berapa nak ckp melayu dah, spekang aje memanjang!!

Sastri said...

waa... lots and lotsa pics... meriah gak raya di sana ek... Sas doakan semoga Nita berjaya in whatever you're pursuing... :-)

ninuk said...

test

ninuk said...

amboi beraya sakan dia. cantik tudung hitam kelip-kelip di hujung tu ! kita order jubah satu ... saiz pendek, saiz mama awak boleh gak.

Mama Sarah said...

ey nita, you ni dari dulu kelakar sungguh lah. tapi yang lebih penting, sekarang semakin anggun dan jelita.

one of the gambar tu: i noticed Jehan(undergrad)dan Fadhlin (ex Cardiff Uni). kalau jumpa lagi silalah kirim salam.

Nita, kita confirm balik for good feb 07. bila mau turun midlands?

blackpurple said...

Kagum dengan si Raiedzall tu... macam artis popular daaa....hehehe

anita kema said...

sas,
thanx and same 2 u. saje je tarok banyak pics tu, family kat kampung suke tgk..

mbak nuk,
saiz kecik in y-axis cuma ado utk kanak2 sajork....he..he...

mamasarah,
jemput la kitaorg dtg..mmg ada je keinginan nak berjalan...jemput la..jemput la...(tak malu)

BP,
artis? fofular? mana ada....

Syikin said...

salam,

hehe..ni lagi ebraya sakan.
mmg makan tak hengat duniakan kalau semua juadahnya membuka selera.

suka plak tgk nita-raiedzall ni bergambor sama. cute gitu. nampak muka pun iras2. kata org sejuk...

saya kalau baca entri2 awak ni mmg nak tergelak aje sebab ayat2nya lawak. saya ni jenis mudah ketawa.

oh ya, pasal tak leh letak komen tu saya pun tak tau kenapa, dan paling malang saya baru tau ada beberapa bloggers lately ni komennya tak masuk..itupun sib baik si Yus bagitau sbb komennya alami nasib yg sama, ni dah tau dah mana silapnya. cumanya, nama Nita mmg tak de pun dlm inbox email saya mahupun dlm senarai pengomen di blog..

Erwin Hudoyono H said...

good