Wednesday, November 01, 2006

KEDAI POPEYE

insiden kebakaran kat rumah kedai popeye (The star, 01/11/06)


ingatkan nak update cerita gembira di hari raya, tiba2 terbaca pulak kisah sedih kat surat kabor...masa tengok gambar ni, dah terdetik dah dlm hati...mcm kenal tempat ni, rupanya mmg kenal sangat. Rumah kedai ni dekat sangat ngan rumah mak ayah saya, lebih kurang dlm 20-30 meter aje jaraknya. Kitaorg panggil kedai (ground floor) ni, kedai popeye sebab suami akak tu suka duduk kat atas beranda rumah depa sambil hisap paip. Dulu masa kecik2, kedai tu akak tu yg punya..tapi sekarang dia dah sewakan kat org lain. Kesian akak tu...kecik2 lagi anaknya... Lagi satu, akak ni buat nasik lemak bukan main sedaapppp daaa...nasik lemak tengganu yg special punya. Tak sama mcm nasik lemak kat negeri lain sebab dia punya sambal dia lain sket. Lagipun lauk dia pakai ikan tongkol...kalau korang tak percaya, korang cuba laa....terngiang2 woooo!

Bila tengok gambar ni, teringat kat rumah sendiri, dekat aje dah...kat belakang kedai tu aje lagi...ala....rindu la pulakkkkkkkkkk!!!!!!

2 comments:

Raiedzall said...

alamak... nnt balik t'gganu terpaksa la berjalan jauh nak beli rokok...

ninuk said...

laaa kedai yg belakang rumah OOm tu ke, yg kalau buka dapur rumah terus nampak dia tu.