Monday, November 20, 2006

MUNGKIN INILAH DIA KEBAHAGIAAN.....

KEGEMBIRAAN DAN KEBAHAGIAAN...ye, inilah kegembiraan dan kebahagiaan (part of).

1. Kedua ayahanda dan bonda (En. Kamarolzaman & Pn. Asma) serta pak long dan mak long (En. Rosman & Tg. Norzila), insyaAllah akan berangkat ke Tanah Suci utk menunaikan ibadat haji pada hujung minggu ini (26/11/06 & 28/11/06). Walaupun sedikit sedih sebab tak dapat nak bersama menghantar dan menjemput mereka di airport nanti, tapi doa saya tetap mengiringi mereka. Semoga mereka yang sangat saya sayangi ini sihat dan selamat dalam menyempurnakan ibadat haji serta mendapat haji yg mabrur.

2. Bespren ku Cik Quena sekarang is expecting her second baby...dengar citernya sudah mula morning sickness dgn teruknya....kesian kawan aku nih. Tapi, tentula sangat gumbira rasa dihati sebab si Dina pun dah besar, mmg patut sgt dah dapat adik..errmmm, patutnya dah 2-3 org dah adik..hik! Awak, aku doakan awak cepat2 tak morning sickness dah dan selamat semuanya, ibu dan anak. Walaupun aku tau musti awak buruk giler sekarang sebab tgh poning2 dan jugak meng'gemuk' (sebabnya awak mmg dah berlemak kan, walaupun masa tak mengandung hari tu....ampunnnnn!), tapi takpe, jgn susah hati..seri ibu mengandung musti ada punya.

3. Adinder ku yg tersayang, puteri pucuk kelompang sorang, akhirnya insyaAllah telah berjaya dicucuk2 utk dtg ke negeri sejuk banget ini. he..he..mrasa la kitaorg ada amah free sebulan lebih..opppss! tak, merasa la ada adik dtg boleh gentel2..lagipun ko patut berterima kasih kat kak mar sebab selamatkan ko dari kebosanan tahap terlampau nanti kat rumah pak long..bukan apa, takut ko main tarik rambut dgn si effa tu je..ko ada je bakat nak buat benda2 tragis cenggitu..hik!.

4. Adinder ku Ata Lamat sekarang dah bekerja di tempat baru, dimana tanggung jawap lebih telah diberikan kepadanya, which I took as an upgrade to his career..Go for it bro. You know what, few yrs back, someone almost put a bet that you'll never make it through all the obstacles..but i have faith in you. I just knew it that someday you'll come out big..huge...humongous! Why? because you're doing what you're best and love. I'll never come out big, so and so sajork! Jadi, bekerja keras ye dinder, kerana kekander telah ada berkenan kepada seseorg disini utk dikenen2kan.....kesss..kesss...


Itu sajork dulu perkembangan terhadap kebahagiaan ku...cerita yg bahagia2 saje baru la hati pun ceria...tak gitu?

5 comments:

kingbinjai said...

semoga selamat

mariyam75 said...

wahh...'amah' baru to the rescue..ihikksss! Just came back from Japan, tp malu nak kasi hang tgk gambaq aku yg sedang mengembang 'mekar'.

*Cik Quena sampai terpaksa cancel open house dia- teruk sgt kut mabuk dia kali ni.

cheers..

Syikin said...

salam,

moga selamat ahli keluarga Nita buat haji. insyaAllah, mudah segala urusan.

-seronoklah ada adik blh dtg tolong nita kat sini

- hehe..dah ada calon adik ipar nampaknya

anita kema said...

king,
tq atas ucap selamat itu. errmm..tak tau plak en.king ini pandai bersajak..cik abg kita pun boleh jugak sikit2

yam,
wah..ke japan segala..sudah well established ini. kembang? itu fenomena common utk wanita 30an agaknya..hik!

syikin,
tq..tq...begitulah hendaknya.
adikku itu baru form 4, buleh la buat tolong basuh pinggan; he..he..
ttg calon adik ipar tu, tu la pasalnya, sebenarnya tgh dirisik2 adakah empunya diri sudah ada yg punya. kot dah ada, melepas la nampaknya.

ninuk said...

papa awak tu bukan main risau lagi nak "megepos" amah itu ! dah mbak ninuk cakapkan , beritau je stewards M*S ni budak fragile, pandaile depa jaga. takkkk papa kamu kata nanti takut hilang si budak fragile tu !
adinda atalamat kamu tu, menurut risikan terbaru, terlalu banyak calonnya anak tanseli dan latuk ... macho gileerrr dengan janggut sejemput dan bawa kereta merah charade plet Txxxx fuhhh langsung mbak ninuk tak kenal