Monday, July 10, 2006

ada apa dengan seorang sahabat...

disini, di daerah sepi dan dingin ini...

teringat masa sekolah dulu, kengkawan memang la sesuatu yg sgt penting bagi kehidupan mereka2 yg diusia awal remaja. semua mesti nak bergeng...kekadang sampai sanggup kena marah ngan mak ayah sebab kawan punya pasal. ingat jugak masa aku kat mrsm kerteh dulu..geng2 aku semuanya otai 'besar' yg dikira set2 "megang"...banyak kenangan...semuanya manis utk dikenang especially bila sumer dah besar panjang.

bila masuk matrix kat kulim...aku baik ngan Y, dan cik quena baik ngan A, tapi aku pulak yg roomate ngan A sedangkan cik quena roomate ngan Y. entah macam mana aku pun tak ingat, macam magik...aku pun rapat plak ngan cik quena..pastu kitaorg jadik best pren, ye..cik quena adalah best pren. masa aku demam sampai tak leh angkat kepala lagi sehari nak final, dia la yg bersusah payah menjaga aku ini..masa org lain tak pandang kiri kanan sebab nak study utk final, cik quena la yg setia bagi aku makan ubat dan sebagainya. ye, awak la cik quena...best pren ku in the world. kita tiap2 hari gaduh, tapi kita tetap best pren in the world sebab kita musti tak tahan gaduh lama2...nanti awak musti carik sebab nak pegi bilik aku sambil buat muka tonyot seolah2 tak nampak aku tapi sebenarnya nak mencuri perhatian kannnnnn..(ok la, aku pun macam tu....) Kekadang tu aku pun heran, walaupun kita tgh gaduh, muka menconcong macam cencurut lapar, tapi kita still lagi boleh jalan sama2, makan sama2, gi kelas sama2, tido sama2 (ye la...aku yg selalu ketuk bilik awak malam2 sebab penakut punya pasal...), tapi itu la yg magiknya..kerana, selepas berbelas tahun berlalu, awak, cik quena, masih best pren ku in the world...dengan awak je aku buleh bercakap ikut sesedap rasa hati aku, sebab bila bercakap ngan org lain (especially bila dah bekerja nih...) aku sentiasa kena control ayu walaupun aku tau aku mmg langsung tak ayu sedari dulu. dan aku jugak tau, kalau aku kechik ati ngan awak, aku dengan beraninya boleh bersemuka ngan awak sambil buat muka sedey atau apa2 saja sampai awak kesian. sebab tu la awak best pren aku kan....cik quena, aku rindu awak laaaa.......

tapi kan awak, di sini, di daerah yg sepi dan dingin ini, hati aku terguris bila perasaan org yg aku cintai dilukai atas nama sebuah persahabatan..............

6 comments:

yus said...

erk...anita mrsm kerteh ker?? Batch bila ek??...Kita ni sebaya ke idak ek?? Kompius pulak. Sebabnya kita ni batch terakhir MRSM Kerteh..masa form 4. Pas tu kan dia pindah ke Kuala Berang. Yus MRSM Kerteh tahun 1992..form 4.Masuk form 5 pindah ke MRSM K.Berang.

anita kema said...

awak batch bawah kite la sebab saya masuk masa form 1,1988 (sebab tu la kitaorg otai...). Masa form 4 pindah mrsm kt. bebudak batch saya takde yg stay sampai form 4 kat kerteh sebab takde sains tulin.

yus said...

ooo..jadi betullah kak nita. Tak salah infolah dari as..hehe. Tapi duduk kat mrsm kerteh tu memang best kan....apartment lah katakan, walaupun ada cerita2 seram kat situ..hihi.

Izhal said...

Akum wbt...

mrsmkt??? kalau betul mrsmkt, siapa cikgu paling cun sana??? ni bagi hint, cikgu tu macam sofea jane ngajar mod math...

anita kema said...

izhal....
cikgu mek esah ker? he..he...dia mmg maintain kalu time ngajor............

blackpurple said...

Salam. Eh..macamana aku tersesat ke sini ni.

Ooooo....tersesat dari technorati...hehehe