Wednesday, July 12, 2006

HARI INI HARI MINGGU...KITA ENJOYYYYY!

emmm....asyek2 posting sedey ajosss...nanti org ingat saya ni 'penyedih' pulak. Jadik, sekarang mari kita cerita ceritit pasal kisah gumbira....hari keluarga warga melayu sheffield ahad lepas (09/07/06). Setelah berminggu2 berhempas sampai terpulas membeli dan membalut hadiah (sebab saya ajk hadiah), maka hari yg ditunggu pun tiba...

start pukul 10, tapi kitaorg dlm kol 10.30 baru sampai. Wahhh...dah meriah, apa lagi..terus aje berlari2 ala tak manja ke tempat pendaftaran sebab bebudak ada coloring contest dan anakku siap dah bawak color sendiri dari rumah........kuang...kuang...semangat nih nak menang......

Pukul 11, start aktiviti yg pertama...acara senamrobik keluarga. dan utk julung2 kalinya dah berjaya pujuk hubbyku yg amatla pemalu itu utk join sekali sebab anak daraku dah excited...lepas dah geleng kepala, goyang pinggang, melompat segala, dapatla kitaorg nombor 2.

pastu giliran bebudak plak...tiup tepung sambil bersusah payah berlaga kepala nak amek gula2 dgn mulut. omak masing2 pun bukan main kasik semangat macam coach world cup...he..he..tapi tak dapat nombor pasal mulut tak cukup besar nak kaut gula2 sekali 3 .


aksi kakak meniup tepung sampai macam tepung gomak anakku..


wajah sedey kakak sebab tak berjaya dapat no. walaupun dah dekat 1/2 kilo telan tepung tu..

lepas dah habis acara tu, masuk acara kedua, lari carik kasut, lepas tu pakai kasut, pastu lari lagi...tapi kali ni berjaya pulak si kakak dapat nombor 2.

then ada lagi acara utk suami isteri, utk keluarga pun ada lagi satu...ni pun kitaorg tak dapat no. pasal anak2 nak kena berlari...habih tu anak 0rg lain dah besor2, mana la nak terlawan dek kakak walaupun dia dah pecut ala2 nik nor azura gitu.......

ye...nampak tak aksi kakak...tak laju ke tu?

dlm pada tu , depa ada buat bbq...yg hubby ku pulak mula2 jual mahal tak nak rasa kambing, lepas tu dengar citer berketul2 jugak habih...


tempat makan2 dan bbq...angin kuat wooo hari tu..takde can nak bentang tikar kat padang

utk si adik pulak, ada pertandingan pakaian beragam....tema adik : "pirate of the caribbean yg grumpy sebab kena kejut tido"


tengok la ni...adik dengan aksi 'mari bergrumpy'

Adussss....ponat akak ngan hubby stay up buat dia punya costume....tapi dlm pada grumpy tu buley pulak dapat nombor 3.

lepas semua aktiviti dah abisss...tiba acara dapat hadiah...ok la..ada la 3-4 ketul hadiah kitaorg dpt. dlm kol 4 kot baru la selesai...yea...semua gumbira hendaknya.

gambar aku ada gak, tapi semua selebet dan tak cun je hubby ku tangkapkan...malas laa nak letak kat sini, tak glamer........kuang...kuang...kuang....


3 comments:

yus said...

Haha..muka anak dara awak lebih kurang sama jer mcm anak lelaki kita lepas main tu..penuh dgn tepung. Aqil siap nangis lagi, sbb tepung bertepek2 kat muka dia...hihi.

Ajzie said...

Salam kenal, datang dari blog Yus.. Best lah..kat sana ramai betul org Msia eik.. Sini 8 org aje..hihi. Nak buat famili day pun tak cukup org..


Salam

Chibi Maruko said...

Sini kalau buat family day, me lah sorang, melah tiup belon, me lah lari sesorang.....